Programmas „Latvijas skolas soma” aktivitātes Latgales vēstniecībā GORS.

20. septembrī Tiskādu pamatskolas 1. - 3. klašu skolēni “Latvijas skolas somas” ietvaros devās mācību braucienā uz Latgales vēstniecību GORS. Bērniem bija iespēja aplūkot galvenās GORA telpas, tai skaitā, Mazo un Lielo zāli, orķestra mēģinājumu un horeogrāfijas zāli, kā arī ielūkoties aizskatuvē, mākslinieku telpās, uzkāpt uz jumta terases un ļauties ūdens priekiem strūklakā līdzās Latgales vēstniecībai GORS.

Skolēni uzzināja par koncertzāles nosaukuma nozīmi, ideju, izcelšanās vēsturi, dizainu un telpām. Daudzfunkcionālā centra galvenā sastāvdaļa ir lielā zāle ar 1000 skatītāju sēdvietām, kuras iespējams transformēt, palielinot ietilpību līdz 2500 stāvvietām.

Pēc izzinošas ekskursijas skolēniem bija iespēja noskatīties režisora Ginta Zilbaloža pilnmetrāžas animācijas filmu “Straume”– šobrīd pasaulē visslavenākais un pieprasītākais Latvijas kinodarbs, kurš pāršalca gan festivālus, gan kinoteātru repertuārus.

“Straume” ir poētisks animācijas darbs bez vārdiem par Kaķi, kurš ir izteikts vientuļnieks, bet tad, kad viņa mājas iznīcina milzu plūdi, viņš atrod patvērumu nelielā laivā kopā ar citiem dzīvniekiem. Lai izdzīvotu, Kaķim jāiemācās sadarboties. Kopā ar Kapibaru, Lemuru, Suni un Putnu viņš ceļo cauri noslēpumainām ainavām, mācoties pielāgoties jaunajai, cilvēku neapdzīvotajai pasaulei.

Animācijas filma bērnos raisīja spēcīgas emocijas. Visi līdzpārdzīvoja dzīvniekiem un cerēja, ka viņi atradīs kopīgu valodu. Bērni vēlreiz pārliecinājās par milzīgo mūzikas lomu tēlu atklāšanā un idejas īstenošanā kopumā, kā arī saprata, cik svarīgi prast sadarboties, pārvarēt bailes un pieņemt citus tādus, kādi viņi ir.

Skolēniem ļoti patika mūsu aktivitātes GORĀ. Visi bija sajūsmā no šīs grandiozās celtnes mūsu Rēzeknes sirdī.

 


Drukāt