„Empātijas diena” Daudzfunkcionālajā sociālo pakalpojumu centrā “Vecružina”

Karjeras nedēļas ietvaros „Empātijas dienā” Tiskādu pamatskolas 4. - 6. klašu skolēniem bija iespēja apmeklēt Daudzfunkcionālo sociālo pakalpojumu centru “Vecružina”.
Ierodoties centrā mūs laipni sagaidīja vadītāja Liāna Teirumnieka, kura pastāstīja bērniem par iestādes mērķiem, iespējām un specialistiem, kuri sniedz atbalstu un strādā ar bērniem, kuriem ir ierobežotas funkcionēšanas spējas. Skolēni iepazinās ar profesijām, kuras nepieciešamas šajā centrā – psihologa, mākslas terapeita, ABA terapeita, fizioterapeita, speciālā pedagoga, sociālā darbinieka un citām. Izzinot šo profesiju nepieciešamību, skolēni aizdomājās par cilvēkiem ar speciālajam vajadzībām, viņu dzīvi un problēmām.
Skolēniem tika dota iespēja apskatīt vairākas centra telpas – guļamistabas, atelpas istabu, multisensoro istabu, mākslas terapijas istabu. Psiholoģe Gunta Grina iepazīstināja skolēnus ar savu - psihologa – darbu ar bērniem. Visi skolēni ar interesi un aizrautību iesaistījās piedavātajās aktivitātēs – smilšu kompozīciju un zīmējumu veidošanā, roku trenažieru vingrinājumos, interaktīvajās spēlēs un relaksācija multisensorajā istabā.


Fizioterapeite Linda Rundāne pastāstija par savu profesiju, par darbu ar bērniem, par veselīga dzīvesveida nozīmi cilvēka dzīvē, un piedāvāja skolēniem un pedagogiem pārbaudīt savu līdzsvaru un lokanību.
Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra “Vecružina” apmeklējums bija izzinošs, interesants un visiem bērniem ļoti patika. Skolēni uzzināja daudz jaunu profesiju, uzzināja, kāpēc un kāda palīdzība ir vajadzīga bērniem, kuriem ir ierobežotas funkcionēšanas spējas, un, protams, visi secināja, ka galvenais cilvēka dzīvē ir veselība.
Pateicamies visiem Daudzfunkcionālā sociālo pakalpojumu centra „Vecružina” darbiniekiem un specialistiem par viesmīlību, interesantu stāstījumu un aizraujošām aktivitātēm.

 


Drukāt